Usein ihmiset miettivät miten saisivat lisää rahaa tai säästettyä jossain. Valitsemalla tarkkaan ostoksesti voit säästää useita euroja. Ajattelinkin listata muutamia hyviä säästövinkkejä, jotta muutkin voivat niitä hyödyntää.

1) Älä käy joka päivä kaupassa. Keskitä ostoksesi esimerkiksi yhdelle päivälle viikossa, jollon ostat kaiken tarpeellisen. Näin vältät turhia kauppareissuja ja hetken mielijohteesta ostettuja asioita.

2) Käytä kauppalistaa. Ei tule osteltua turhuuksia ja tiedät mitä tarvitset. Listaa koko viikon ruuat, jotka aiot tehdä ja osta ainekset valmiiksi esim. pakkaseen. Jos tämä ei ole mahdollista keskitä ostoksesti esim. niin että käyt kahdesti/kolmesti viikossa kaupassa ja ostat aina vaikka 3 päivän ruuat kerralla.

3) Älä osta mitään ylimääräistä tai turhaa (ainakaan kovin usein). Jätä kauppaan ne uudet meikit, makkarat, kaljat ja tuoremehut, joita et todella tarvitse. Juustoa ei tarvitse aina olla kaapissa tai leikkeleitä. Sen sijaan totuttele syömään leipää sellaisenaan ja kun joskus ostat juustoa maistuu se miljoona kertaa paremalle. Sama tuoremehussa. Juotavaksi käy ihan hyvin laimennettava tai vesi. Sinun ei aina tarvitse ostaa jugurttia tai makupaloja. Sen sijaan tee puuroja, kiisseleitä tai vispipuuroa. Ne käyvät yhtä hyvin aamupalaksi.

4) Osta isoja pakkauksia. Esim. leipää iso pakkaus. Ne tulevat usein halvemmaksi ja voit esim. pakastaa osan. Yksin asuvien on vaikeampi ostaa isoja pakkauksia, joten suosi sillon tarjouksia.

5) Hyödynnä tarjouksia ja seuraa hintoja, varsinkin ruuan kilohintoja. Juustoissa on suuria eroja. Jos laitat ruokaa, johon tarvitset vähän juustoa, voi joskus olla järkevämpää ostaa pieni juusto josta raastat ruokaan ja loput käytät leivän päälle.

6) Käy keräämässä marjoja, raparperiä yms. ja hyödynnä niitä arjessasi. Marjoista ja muista saa hyvät tarjottavat vieraille, eikä aina tarvitse ostaa kaupasta. Marjoista saat myös tehtyä kiisseleitä ja vispipuuroa.

7) Opettele leipomaan ja laittamaan ruokaa. Leipomalla omat sämpylät säästät paljon rahaa ja se on erittäin mukavaa. Jos teet itse ruokasi se tulee paljon halvemmaksi ja terveellisemmäksi kuin kaupan einekset. Ota leipomiseen ja ruuanlaittoon mukava, kokeileva ja innostunut asenne niin onnistut parhaiten.

8) Älä osta karkkia tai herkkuja joka päivä. Keskitä herkut vaikkapa viikonloppuun.

9) Shoppailemassa ei tarvitse käydä joka viikonloppu. Eikä niitä uusimpia pelejä tai vehkeitä tarvitse heti omistaa.

10) Ostaessasi jotai mieti tarvitsetko sitä todella. Jos et jätä se ostamatta. Muista kuitenkin sillon tällön palkita itsesi esim. saunalimpparilla tai karkkipussilla.