Eilen tein perinteistä suomalaista ruokaa, johon varmasti löytyy monta hyvää ohjetta, mutta tässäpä omani.

Eli tarvitset:

400 g Jauhelihaa

1 Sipuli

1-3 Valkosipulinkynttä

2- 6 rkl Vehnäjauhoja

3-6 dl Vettä

1-3 Tomaattia

Hieman ketsuppia

Mausteita kuten mustapippuri, jauhelihamauste, pizzamauste, paprikamauste, grillausmauste, aromisuola.

Ja näin se tehdään:

1. Jos teet yksin ruokaa aloita pilkkomalla sipulit ja tomaatit. Jos useampi tekee joku voi tehdä tämän ja voit siirtyä kohtaan 2.

2. Käristä jauheliha. Kun olet ruskistanut jauhelihan lisää sipulit. Anna sipuleiden olla pannulla hetki ja lisää mausteet oman maun mukaan. (esim. 1 tl mustapippuria ja 1 tl pizzamaustetta).

3. Lisää noin 3 rkl venhäjauhoja. Jos teet paistokasarilla voit lisätä enemmän ja jos taas teet paistinpannulla lisää hieman vähemmän. Käristä jauhoja jauhelihan seassa_ eli sekoita jauhot jauhelihaan.

4. Kun jauhot ovat hieman ruskistuneet, lisää pari desiä vettä. Anna hieman kiehua ja lisää vettä vielä pari desiä (jälleen riippuen pannun koosta kuinka paljon mahtuu).

5. Lisää tomaatit sekä ketsuppi ja anna kastikkeen porista hiljalleen noin 10-15 minuuttia.

Tarjoile perunoiden tai spagetin kera.

Ruuanlaitto musiikiksi suosittelen Jamie Cullum- Twentysomething