Parvekkeella istuessani, kirjaa lukiessani en voinut olla miettimättä miten onnellinen olen. Onko mitään ihanampaa kesällä kuin istua ottamassa aurinkoa ja lukea hyvää kirjaa kuunnellen samalla kun mies lukee omaa kirjaansa ja kääntelee verkkaasti pokkarinsa sivuja. Tätä kesän pitää olla. Rentoutumista ja löhöilyä.

Usein me suomalaiset rakastamme kesää. Koko pitkän talven me muistelemme viime kesää ja unelmoimme seuraavasta kesästä. Kesällä me muutumme ystävällisiksi ja rennoiksi. Emme jaksa mököttää tai vihotella. Kutsumme naapureita kylään ja grillaamme suurella porukalla. Miksi kesä on meille niin tärkeä? Ehkä sen takia, että kesällä on lupa rentoutua ja laiskotella, niin jaksaa syksyn ja talven ahertaa.

En vaihtaisi suomalaista kesää mihinkään muuhun. Se on vain niin ihmeellinen. Rakastan kesäillan tuoksua, pientä hämäryyttä ja lämmintä ilmaa. Voi kumpa kesä jatkuisi ikuisuuden.

Pahoin kuitenkin pelkään, että kaikenmoiset ilmastonmuutokset pilaavat meidän kesän ja kaikki tulevat kesät. Mutta nauttikaamme nyt, kun ihania kesäkelejä vielä on. Mennään jäätelölle keskustaan, hymyillään ohikulkijoille ja nauretaan yhdessä. Nautitaan kesästä ja hankitaan hyviä kesämuistoja.