Innostuimpa opparin teon ohella tekemään sämpylöitä. Ohje on alunperin sämpyläpaketista ja kulkee nimellä Myllärin sämpylät. Ohjetta hiukan muokkasin ja tässäpä se on:

5 dl vettä

1 ps kuivahiivaa

1 rkl siirappia

½ tl suolaa

½ tl öljyä (laitoin tavallista öljyä ja oliiviöljyä)

~12 dl  Sämpyläjauhoseosta

2 Porkkanaa

Päälle: Juustoraastetta tai kaurahiutaleita (laitoin 50/50)

Kuori ja raasta porkkanat. Lämmitä vesi. Sekoita pieni määrä jauhoja kuivahiivaan. Lisää vesi hiivaseokseen. Sekoita. Lisää mausteet ja alusta jauhot taikinaan vähitellen. Lisää öljy vasta alustuksen loppupuolella. Lisää porkkanaraaste. Jätä taikina tavallista pullataikinaa pehmeämmäksi. Kohota taikina kaksinkertaiseksi liinan alla (n. 30 min.)

Leivo taikinasta pyöreitä sämpylöitä ja kohota niitä vielä liinan alla hetken aikaa. Kostuta sämpylät vedellä juuri ennen paistoa ja laita kaurahiutaleita/juustoraastetta. Paista 225 asteessa noi n15 minuuttia.

Ja loppuun ei niin tyylikäs kuva ekasta pellillisestä juustoporkkanasämpylöistä.