Voi että pistää vihaksi noi ihmiset jotka luulevat koiran olevan joku lelu!

Tänään olin suht täydessä ja vilkkaassa h&m:ssä etsimässä isosiskolleni synttärilahjaa, kun näin keskellä sitä ihmisvilinää nuoren tytön (lue teinin) jolla oli chihuahua sylissään. Meinasin lentää perseelleni. Tuollainen tupaten täysi kauppa voi olla ihmisellekkin ahdistava, mitenkäs sitten koiralle. Olisi mukava tietää mitä sellaisen ihmisen päässä liikkuu, joka tuo koiran kauppaan?!?!

Koira ei ole lelu. Se on elävä, hengittävä ja oleva olento, jota pitää kohdella hyvin. Kauppa ei todellakaan ole koiran paikka. Siellä on liikaa ihmisiä, hajuja ja näkemistä, jota koira ei voi ymmärtää. Sylissä pidettynä se voi kokea olonsa turvattomaksi.

Mä tuun oikeen vihaseksi kun nään tällasia ihmisiä. Eikä tää ollut edes ensimmäinen kerta kun tällaseen törmää. Kerran näin juurikin chihun kaupassa Ostoskärryissä seisomassa!?!. Kuka ihme pistää koiransa ostoskärryyn ostosten joukkoon. Yksi älynväläys oli myös eräskin nuori ilmeisesti juuri chihuahuan pennun saanut neitonen, joka ulkoilutti pentuaan Tampereen keskustassa ruuhka-aikaan. Koira näytti aika pelokkaalta ja hädissään olevalta. Ja tää tyttö vaan kehuskeli kaverilleen miten ihana ja söpö koira sillä on.  Onhan se tärkeää että pentu oppii menemään siellä sun täällä. Mutta aivan pientä pentua en veisi ruuhka-aikaan Tampereen keskustaan. On siellä meinaa semmonen vilske.

Harmittaa kovasti näitten koirien kohtalo. Ei ihme jos sitten pari vuoden päästä omistajat ovat ihmeissään kun koirista on tullut jotain käytöshäiriöisiä, jos kohtelu on tuollaista. Millä tällaisten teinien päähän saisi taottua järkeä? Ja millaisia vanhempia heillä on jos tällainen sallitaa? Harmittaa kun näistä pikkukoirista on tullut tällasia muoti-ilmiöitä. Meillä koira on aina perheenjäsen, eikä mikään lelu mitä esitellään kaikille. Arg :/