Eli tässäpä ohje mitä herkullisimpaan tosca kakkuun.
Pohja
2 dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
100 g juoksevaa rasvaa
hiukan maitoa
250 ml vaahtoutuvaa vanilijakastiketta
n. 1dl sokeria
Kuorrute
75 g rasvaa
100g mantelilastuja sekä rouhetta
1 dl sokeria
½ dl maitoa
1 rkl vehnäjauhoja
Ensin laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Ite käytin irtopohjavuokaa. Eli leivinpaperia vuuan pohjalle ja korppujauhota reunat.
Pohjan teet näin:
Vatkaa vaahtoutuva vanilijakastike. Lisää sinne sula margariini sekä varovasti nostellen vehnäjauhot joihin on sekoitettu leivinjauhe. Lisää sokeri. Lisää tippa maitoa ja sekoita varovasti.
Kaada seos vuokaan ja paista noin 20-30 minuuttia.
Kun pohja on paistumassa tee kuorrute sillävälin. Ja sen teet näin:
Mittaa kaikki aineet kattilaan ja anna seoksen kiehua hiljalleen, kunnes seos on hiukan sameaa. Levitä kuorrute kypsän pohjan päälle ja paista vielä noin 10-30 minuuttia, kunnes pinta on ruskea/saanut hieman väriä.
Nauti hyvien kavereiden sekä musiikin kera.
Kommentit