Eli tässäpä ohje mitä herkullisimpaan tosca kakkuun.

Pohja

2 dl vehnäjauhoja

1 ½ tl leivinjauhetta

100 g juoksevaa rasvaa

hiukan maitoa

250 ml vaahtoutuvaa vanilijakastiketta

n. 1dl sokeria

Kuorrute

75 g rasvaa

100g mantelilastuja sekä rouhetta

1 dl sokeria

½ dl maitoa

1 rkl vehnäjauhoja

Ensin laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Ite käytin irtopohjavuokaa. Eli leivinpaperia vuuan pohjalle ja korppujauhota reunat. 

Pohjan teet näin:

Vatkaa vaahtoutuva vanilijakastike. Lisää sinne sula margariini sekä varovasti nostellen vehnäjauhot joihin on sekoitettu leivinjauhe. Lisää sokeri. Lisää tippa maitoa ja sekoita varovasti.

Kaada seos vuokaan ja paista noin 20-30 minuuttia.

Kun pohja on paistumassa tee kuorrute sillävälin. Ja sen teet näin:

Mittaa kaikki aineet kattilaan ja anna seoksen kiehua hiljalleen, kunnes seos on hiukan sameaa. Levitä kuorrute kypsän pohjan päälle ja paista vielä noin 10-30 minuuttia, kunnes pinta on ruskea/saanut hieman väriä.

 

Nauti hyvien kavereiden sekä musiikin kera.