Tässäpä mainio Limettijuusto-kakku ohje.

Ohje löytyy myös täältä: www.iosonocirneco.com/erja/gluteeniton.htm Tosi muokkasin ohjetta niin ettei tämä ohje sisällä kananmunaa.

Pohja

150 g Digestive keksejä eli noin 10 kpl. Ite käytin puolet digestive keksejä ja puolet pipareita ja niistä tuli oikein maukas pohja.

50 g pehmeää voita

Täyte

200 g Maustamatonta tuorejuustoa esim. viola

1,5 dl sokeria

1 tl vanilijasokeria

4 liivatelehteä

2 limetin mehu

2 dl vaahdotettua vispikermaa

Koristeeksi

Raastettua limen kuorta

+ halutessa hedelmän paloja. Mä käytin päärynää koristeena ja päärynä sopi tosi hyvin tohon kakkuun.

Näin sen teet:

Murusta keksit ja lisää joukkoon sulatettu rasva. Painele keksiseos leivinpaperilla peitetyn irtopohja vuoan pohjalle ja pane vuoka jääkaappiin. Liuota liivatelehdet kylmässä vedessä noin. 5-10 minuuttia. Raasta hyvin pestyjen limettien kuori koristelua varten (pistä lautaselle ja jääkaappiin) ja purista mehu. Sekoita tuorejuusto, sokeri ja vanilijasokeri keskenään. Kuumenna osa limettimehusta. Purista liivatelehdistä vesi ja liuota ne kuumaan limettimehuun. Sekoita liivateliemi ja limettimehu juustoseokseen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita juusto-limettiseokseen varovasti, niin että seos jää kuohkeaksi. Kaada täyte keksipohjan päälle vuokaan. Anna kakun hyytyä väh. 4 h. Mieluusti yön yli. Irroita hyytynyt kakku varovasti vuoasta ja korista raastetulla limenkuorella ja esim. hedelmillä.