Synttäreille tuli leivottua myös tämmönen kaakku. Tää on taas kananmunaton, mutta pistän ton alkuperäsen ohjeen samalla. Alkuperänen ohje Pirkka-lehdestä.

Raparperi-omenakeikauskakku

n. 8 annosta, menee yli 60 min.

Vuokaan:

50 g pirkka leivontamargariinia (käytin voita)

0,8 dl sokeria ja 1 rkl siirappia (ohjeessa on 1 dl fariinisokeria, mutta ku en sitä omistanut ja en halunnut tästä niin makeeta)

2 omenaa

5dl raparperia paloteltuna (en mitannut, pistin summamutikassa)

Taikina:

150 g pirkka leivontamargariinia (käytin voita)

2 dl sokeria (pistin ihan vähän vähemmän)

1 kermaviili (ohjeessa on 2 kananmunaa)

2 ½ dl vehnäjauhoja

 1½ tl leivinjauhetta (ohjeessa on 1)

1 tl vanilijasokeria (ohjeessa on vaniliini)

pistin myös 1 tl kanelia ja 1 tl piparkakkumaustetta, tuomaan vähän jouluntuntua.

lisäksi:

1 tlk vanilijakastiketta

Näin sen teet:

1. Mittaa tasapohjaisen kakkuvuoan ( halkaisija 22 cm, mut mul oli paaljon isompi) pohjalle magariini/voi ja sokeri+siirappi. Kuumenna vuokaa 175 asteisessa uunissa n. 3 minuuttia, kunnes rasva ja sokeri sulavat. Tasoita rasvasokeriseos vuoan pohjalle.

-> mä tein niin että sulatin voita mikrossa, sekottelin, kun oli sulaa heitin joukkoon sokerin ja siirapin. Sekotin. Kaadoin vuoan pohjalle.

2. Kuori omenat tarvittaessa (ei pakko) ja kuutioi ne (tai siivuta). RIpottele vuokaan raparperit ja omenat. Mä pistin ison kerroksen.

3. Vaahdota rasva ja sokeri. Jos käytti tota leivontamargariinia niin en oo ainakaan ite saanu sitä kauheesti vaahdottumaan. Mut vähän niitä sekottelee. Lisää vaahtoon kermaviili. (oikee ohje: lisää vaahtoon huoneenlämpöiset munat yksitellen vatkaten). Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe, valinijasokeri, (kaneli, piparkakkumauste). Lisää seos taikinaan varovasti sekoittaen. Levitä taikina raparperi-omenakerroksen päälle.

4. Paista kakkua 175 asteessa uunin alimmalla tasolla 40-50 minuuttia. ( mulla paistu 45 min). Kumoa kakku tarjoiluvadille hieman jäähtyneenä. Tarjoa vanilijakastikkeen kera.

ja kuva mun kaakusta: