Siskoni suurta lempparia on omenatorttu, joten pitäähän sekin ohje laittaa tänne. Ohje on yhdistetty vanhan köksän kirjan parista erilaisesta ohjeesta.

Tarvitset:

3 dl Vehnäjauhoja

1 ½ dl sokeria

150 g margariinia

1 tl vaniliinisokeria

1 tl leivinjauhetta

tilkka maitoa (max 3/4 dl)

1 prk kermaviiliä

Pinnalle:

Vähän happamia omenoita (eli noin 2-3)

(sokeria ja kanelia)

Näin sen teet:

Voitele suurehko piirasvuoka ja pane uuni lämpenemään 225 asteeseen. Poista omenoista siemenkota ja leikkaa omenat lohkoiksi. Nypi kulhossa vehnäjauhot, sokeri ja margariini murumaiseksi seokseksi. Ota taikinasta 1½ dl muruseosta talteen pintaa varten. 

Sekoita kulhoon jääneeseen seokseen vaniliinisokeri, leivinjauhe, kermaviili ja maito. Levitä taikina vuokaan ja aseta omenalohkot päälle. Ripottele pinnalle loput muruseoksesta. Ripottele pinnalle halutessasi sokeria ja kanelia.

Paista torttua uunin keskitasossa noin 25 minuttia ja nauti esim. vanilijakastikkeen kera.