Tulipa yhtenä päivänä tehtyä mustikkapiirakkaa. Ohje on vanhasta köksän kirjasta, jota hieman muunsin sopivammaks. On kyllä tullu vuosien varrella omassa kämpässä asumisen jälkeen huomattua, että tosta köksän kirjasta on ollu hyötyy. Sieltä löytyy monta perusreseptiä ni ei aina tarvi netist kalastella ohjeita.

Murotaikinapohja:

100 g margariinia

½ dl sokeria

vähän vanilijajugurttia

2 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

Täyte:

3 dl mustikoita

2 dl kermaviiliä'

vähän vanilijajugurttia

1-2 rlk sokeria

1 tl vanilijasokeria

Ja näin sen teet:

1. Voitele vuoka ja pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

2. Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri "vaahdoksi". Lisää vähän vanilijajugurttia.

3. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää kuivataineet taikinaan hellästi sekoitellen.

4. Levitä taikina vuuan pohjalle ja reunoille.

5. Ripottele marjat piirakan päälle.

6. Sekoita kermaviili, jugurtti, sokeri ja vanilijasokeri keskenään. Kaada kermaviiliseos taikinapohjalle marjojen päälle.

4. Kypsennä 200 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes pinta on hyytynyt.

Itellä oli hitusen liian pieni vuoka käytössä, niin tuli aika tuhti kerros tota täytettä. Mutta maukasta oli! Ja kuva tietty loppuun. (Joo ja halusin kääntää noi reunat toho piirakan päälle.)