Synttäreitä juhlin äiteen luona torstaina ja leivoin näitä sinne. Tuli yyber-hyviä, ainakin poikaystävän mielestä. Ohje on jostain vanhasta pirkka-lehdestä muistaakseni.

24 annosta, helppo

tarvitset:

200g taloussuklaata

20 g voita

50 g (n. 14kpl) vaahtokarkkeja

3/4 dl suolapähkinöitä

1 dl riisimuroja

½ dl rusinoita

Ja näin teet:

Paloittele suklaa. Sulata suklaa voin kanssa miedolla lämmöllä kattilassa tai vaihtoehtoisesti mikrossa. Älä anna kiehua. Nosta kattila liedeltä.

Paloittele vaahtokarkit saksilla ja rouhi pähkinät. Jätä vaahtokarkkeja ja pähkinöitä hieman koristeeksi. Sekoita loput vaahtokarkit, pähkinät, riisimurot ja rusinat jäähtyneen suklaasulan joukkoon.

Levitä seos leivinpaperilla vuorattuun kapeaan suorakaiteenmuotoiseen vuokaan (esim.Teema). Ripottele päälle vaahtokarkkeja ja pähkinöitä. Painele koristeet kiinni suklaaseen. Anna jähmettyä jääkaapissa n. 1 h. Leikkaa pieniksi neliöiksi.

Oona teki näin:

käytin vaahtokarkkeja, Pandan tervalakuja, Smurffi-valkosuklaa-tikkuja, rusinoita, suolapähkinöitä, riisimuroja, taloussuklaata.

Ekaks pilkoin osan vaahtokarkeista. Sit palottelin lakuja ja valkosuklaatikkuja. Rouhin pähkinät. Sit palottelin suklaa, palottelin voin, mikroon sulaa, sekottelen välillä, kun sulaa heitin vähän kaikkia noita herkkuja joukkoon (muista jättää nameja koristelua varten). Kun seos näytti suht tönköltä, kaadoin seoksen leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Levitin vähäsen sitä. Sit heitin päälle kokonaisia&pilkottuja vaahtokarkkeja ja muita nameja sekä pähkinöitä. Painelin hieman. Jääkaappiin tunniks ja palottelu.

Ja tässäpä tulos: